Historie

computer
diskettes
computer-muis
scsi-kaart

Hoe het allemaal begon

In augustus 1988 zijn we als TAL Automation gestart met kantoor automatisering. In eerste instantie nog gericht op verkoop van Point of Sales (POS), kassa met koppelingen aan computers. In die tijd werden ook nog PC’s (XT’s en AT’s) verkocht met matrix-, inktjet- en laserprinters en Novell netwerken. Ook was de start met Microsoft Windows gemaakt, welk nog op DOS niveau functioneerde. Later werd Windows 2000 Server geïntroduceerd. Door de toenemende mogelijkheden van automatisering, zoals het delen van bestanden, lokaal of op afstand, conversies en migraties met alle mogelijke tools en apps, is ook ons bedrijf veranderd.

Met de opgebouwde kennis, welk nog steeds wordt verrijkt, ondersteunen en begeleiden wij bedrijven op gebied van kantoor automatisering. Deze hebben wij in verschillende segmenten verdeeld en wel:

  • Ondersteuning op kantoor automatisering
  • Ondersteuning op administratieve en commerciële werkzaamheden
  • Webdesign & E-Commerce
  • Merkbescherming

Daarnaast hebben wij ook onze activiteiten uitgebreid met online verkoop oftewel E-commerce.

Allen geplaatst onder de paraplu van TAL-Office

Van modem tot snelle draadloze netwerk verbindingen

In de jaren ’80 was er nog een modem die via de niet analoge telefoon verbinding zocht met een andere modem. Het uploaden van bestanden ging onder andere met een snelheid van 300, 1200 en 2400 bps. Met het email programma zocht je een paar keer per dag contact om je berichten te verzenden. Met de opkomst van ISDN en daarna ADSL werd onze eerste website met een webshop functionaliteit online geplaatst. Nu worden de mooiste website online geplaatst met geavanceerde functies.

Door onze ruim 30 jaren ervaring hebben wij alles van dichtbij mee mogen maken. Tot op de dag van heden ontstaan er nieuwe mogelijkheden waarvan wij leren.

 

getronics-modem

ONZE EERSTE WEBSHOP - FAN-OF

historie-van-fan-of

Onze eerste website was gemaakt in PageMill (zie foto links). Daarna werd het Studio Webdesign. Deze off-line pakketten waren geschikt voor een kleine website. Een echte webshop applicatie was er nog niet. Met ShopFactory hadden we een grote stap vooruit gezet. Geheel geschikt om een mooie webwinkel neer te zetten. In eerste instantie werd vanuit de programmatuur de webshop gecreëerd, die vervolgens met FTP online werd geplaatst. Nu kan dit geheel online met alle betalingsgemakken.

Vanwege de open source met de vele mogelijkheden (plug-ins) zijn wij overgestapt naar WordPress als website. In combinatie met WooCommerce hebben wij een paar mooie webshops neergezet en wel 

fan-of

Onze 1ste voetbal fanartikelen webshop

In 2022 gaat Fan-Of zijn online winkel sluiten. Voor dezelfde artikelen en meer kun je nu ook terecht bij JustFan.nl

fanplaza

De all-inclusive webshop voor fan artikelen

justtowear

Webshop met Nederlandse sjaals, mutsen, dekens. Ook sinds 2021 verkopen wij sieraden voor hem en voor haar

justfan

Voordelig shoppen door alle artikelen in 1 shop te plaatsen. Hierdoor besparing in de verzendkosten en het milieu